Kirjoittaja Aihe: ECU flashaus  (Luettu 52717 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa maKe

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2654
ECU flashaus
« : Elokuu 07, 2009, 20:40:14 ip »
Tällänen tuli tossa äsken väänneltyä:

Tästä alko...







...lopputulos


Huomenna johdotan ECU:n puolen uudestaan ja napsin kuvat siitäkin. Katotaan miten edistyy tääkin projekti. Kahden-kolmen viikon sisällä pitäisi saada muokattava ECU binääri haltuun. Jos homma toimii, voin vaikka muillekkin halukkaille rakennella noita kaapeleita. Hinnasta sen verran voin vannoa, että tulee olemaan moninkertaisesti halvempata kuin pelkän commanderin osto.  O0
2011 Husaberg FS 570 superhypermegamoto
-------------------------------------------------------------------

Ex GSX-R 600 K6

Poissa Poko

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2617
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #1 : Elokuu 08, 2009, 12:50:52 ip »
Nonni! Nyt se on saatu alkuu. Ei muutakun jatkat sit ecun puolelta ja laitat meille kuvia. Toi eka piuha näytää hyvälle  :)
#1 Foorumin nopein ;)

Poissa Jede

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 130
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #2 : Elokuu 08, 2009, 13:08:32 ip »
Onko tuossa usb-liittimessä joku integroitu rs232 muunnin sisällä? Tuossa pyörään tulevassa päässä sitä ei ainakaan ole? Aika pieneen tilaan ovat saaneet mahdutettua, jos näin on. Mikä virka noilla vihreällä ja ruskealla johtimella on, kun ei myöhemmissä kuvissa enää näy? Millä softalla meinasit ecua hipelöidä?

Poissa maKe

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2654
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #3 : Elokuu 08, 2009, 16:55:40 ip »
Onko tuossa usb-liittimessä joku integroitu rs232 muunnin sisällä? Tuossa pyörään tulevassa päässä sitä ei ainakaan ole? Aika pieneen tilaan ovat saaneet mahdutettua, jos näin on. Mikä virka noilla vihreällä ja ruskealla johtimella on, kun ei myöhemmissä kuvissa enää näy? Millä softalla meinasit ecua hipelöidä?

Jep, se pyytää asentamaan TTL232R ohjelmistoa koneelle heti kun tuon USB:n tökkäsee kiinni. Tuo toinen pää menee ECU:n johtosarjan yoshi plugiin, eli liittimeen johonka myös kytketään yoshimuran ruiskunsäätö himmeli. Se toimii suoraan ECU:n flash muistin kirjottamiseen, ja näin ollen saadaan ajettua uusia ohjelmistoja sitä kautta.

Tuo vihreä ja ruskea jää kokonaan pois käytöstä, niillä ei tässä hommassa ole mitään virkaa. Softina varmaan tällä hetkellä RomRaider melko varmasti mitä tulee aluksi käytettyä. Myöhemmin luultavasti ECUeditori gixxereille kirjotettuna, kunhan joku malttaa sen toteuttaa. Ruisku tulee PC3 kautta vielä säädettyä, kun muuten menis pari päivää että sais ne kartat hierottua kondikseen dynossa.
2011 Husaberg FS 570 superhypermegamoto
-------------------------------------------------------------------

Ex GSX-R 600 K6

Poissa Telleri

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 186
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #4 : Elokuu 11, 2009, 16:23:44 ip »
joko sitä k8:sin ecua pystyy rukkaamaan....niinkö sytytystä ja rajoittimia??
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2009, 16:26:45 ip kirjoittanut Telleri »

Poissa Töttis

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 43
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #5 : Elokuu 12, 2009, 13:20:19 ip »
Passaako tuo sama systeemi myös noihin vanhoihin vessoihin,esim itsellä 99vm SRAD?
Käy niin prkl paksulla että säätö olis pop...  :)
Ei kaatuminen satu...

Poissa maKe

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2654
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #6 : Elokuu 20, 2009, 21:41:45 ip »
Tais olla ton ikänen sradi pelkästään kaasari?  :(
Jos ruiskuhimmeli niin niissä on 16bittinen ECU vaan. Jokatapauksessa tarttee jostakin lukea se ecun ohjelma pihalle ja määritystiedostot kirjottaa.

K8 pystyy kunhan jostakin löydät netistä ladattavan ecu tiedoston ja määritysfilut. Mutta hyvänä plussana on se, että GenII peleistä pystyy lukemaan tolla mun tekemällä kaapelilla suoraan sen ohjelmiston pihalle. Jossain 50% hujakoilla on mun ohjelmisto valmiina, eli vielä vähän venaamista...
2011 Husaberg FS 570 superhypermegamoto
-------------------------------------------------------------------

Ex GSX-R 600 K6

Poissa maKe

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2654
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #7 : Elokuu 21, 2009, 20:43:10 ip »
Hyviä päiviä odotellessa.  :beer:
2011 Husaberg FS 570 superhypermegamoto
-------------------------------------------------------------------

Ex GSX-R 600 K6

Poissa Töttis

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 43
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #8 : Elokuu 22, 2009, 09:08:58 ap »
Tais olla ton ikänen sradi pelkästään kaasari?  :(
Jos ruiskuhimmeli niin niissä on 16bittinen ECU vaan. Jokatapauksessa tarttee jostakin lukea se ecun ohjelma pihalle ja määritystiedostot kirjottaa.

K8 pystyy kunhan jostakin löydät netistä ladattavan ecu tiedoston ja määritysfilut. Mutta hyvänä plussana on se, että GenII peleistä pystyy lukemaan tolla mun tekemällä kaapelilla suoraan sen ohjelmiston pihalle. Jossain 50% hujakoilla on mun ohjelmisto valmiina, eli vielä vähän venaamista...


Niin kyllä 98sta asti nuo SRADit on ruiskuja ollut mutta todennäköisestihän se on jotain alkeellista systeemiä... :)
Ei kaatuminen satu...

Poissa Jatu

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 678
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #9 : Elokuu 22, 2009, 11:21:53 ap »

Niin kyllä 98sta asti nuo SRADit on ruiskuja ollut mutta todennäköisestihän se on jotain alkeellista systeemiä... :)

 :o :o jaa ovvai, tossa service manuskassa ainaki kaikki 97-00 on SRADit kaasarilla :-X Tai ei ainakaan osunut äkikseltään mitään ruisku-asiaa koko opuksesta.
GSX-R 600 -97
GSX-R 1000 K4

Poissa TommoKe

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 563
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #10 : Elokuu 22, 2009, 23:02:12 ip »

Niin kyllä 98sta asti nuo SRADit on ruiskuja ollut mutta todennäköisestihän se on jotain alkeellista systeemiä... :)

 :o :o jaa ovvai, tossa service manuskassa ainaki kaikki 97-00 on SRADit kaasarilla :-X Tai ei ainakaan osunut äkikseltään mitään ruisku-asiaa koko opuksesta.

-98 mallin 750 r on eka ruisku rivi nelonen ja pelas ainaskin uutena aika hienosti, kun ei ollu niin tiukat ympäristönormit vielä.Ei katalysaattoria yms tarpeetonta saastehilpettä ollu lainkan...
*Kivoja osia myynnissä*

Poissa maKe

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2654
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #11 : Lokakuu 20, 2009, 21:40:31 ip »
Tulis jo äkkiä.  :'(


2011 Husaberg FS 570 superhypermegamoto
-------------------------------------------------------------------

Ex GSX-R 600 K6

Poissa KassuB

  • VIP-Jäsen
  • *****
  • Viestejä: 1075
  • GSX-R
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #12 : Marraskuu 21, 2009, 09:31:29 ap »
No, onko mitään uutta tällä rintamalla  ???

Poissa maKe

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 2654
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #13 : Marraskuu 21, 2009, 18:31:50 ip »
On alkanu vähän muakin kyrsimään sen kaverin asenne joka lupas auttaa mua. Ei vastaa minkään sortin viesteihin takas yhtään, ja monesti olen painottanut että ilman korvausta vastaan ei tartte tehä mitään jos ei halua. Kai se sitten vähän hiipu tuo kiinnostus mun kohalla kun sanoin että kyseessä oli K6 eikä K8 niinkuin kaveri oletti.

Mutta jos yhtään on huhuihin luottamista, tyyppi aikoo tehdä kaikkiin uusimpiin gixuihin (05-) kaupallisen version flashauksesta. Vois kyllä itseasiassa taas yrittää pommittaa viesteillä kun alunperin homman pituus piti olla kuukaus max.
2011 Husaberg FS 570 superhypermegamoto
-------------------------------------------------------------------

Ex GSX-R 600 K6

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #14 : Kesäkuu 30, 2013, 19:58:31 ip »
saako näitä piuhoja jostaki tai rakennussarjoja? myös kaikki "maksulliset" bin tiedostot kiinnostaa.

Poissa tenhulttio

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 105
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #15 : Heinäkuu 01, 2013, 18:17:59 ip »
saako näitä piuhoja jostaki tai rakennussarjoja? myös kaikki "maksulliset" bin tiedostot kiinnostaa.
Ainakin dragracelta saa:
http://www.dragrace.fi/product_info.php?products_id=13867
ja
http://www.dragrace.fi/product_info.php?products_id=13869

Mutta löytyyhän nuo piuhat valmiina niistä pajoista jotka ecu säätöjä tekee.  O0

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #16 : Heinäkuu 02, 2013, 12:31:10 ip »
mulle riittäis tuollainen pelkkä piuha kun muuttaisin vaan sytytyksen joka vaihteelle samaksi. nuo interfacet on turhan kalliita siihen hommaan. http://www.gatemania.fi/articles.html oli ainut paikka jonka löysin googletuksella jolla on jokaiseen suzukiin .bin tiedosto ja se on vähän kaukana pohjanmaalta (300km).
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 02, 2013, 12:32:50 ip kirjoittanut teemu5566 »

Poissa marko_

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 1801
  • R1000 K4 Superbike B #21
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #17 : Heinäkuu 03, 2013, 13:14:05 ip »
mulle riittäis tuollainen pelkkä piuha kun muuttaisin vaan sytytyksen joka vaihteelle samaksi. nuo interfacet on turhan kalliita siihen hommaan. http://www.gatemania.fi/articles.html oli ainut paikka jonka löysin googletuksella jolla on jokaiseen suzukiin .bin tiedosto ja se on vähän kaukana pohjanmaalta (300km).
AJ:lta löytyy y piuhat yms. ainaki mun pyörään. Se .bin vaan pitäis ostaa niin vois kokeilla onnistuuko ecueditorilla se oman boksin säätö.

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #18 : Heinäkuu 03, 2013, 17:11:43 ip »
ecueditorilla ei saa auki woolich racing binejä. niinkun tuola kirjoitin: http://gixxer.fi/foorumi/index.php?topic=7378.msg62398#msg62398

Poissa marko_

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 1801
  • R1000 K4 Superbike B #21
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #19 : Heinäkuu 03, 2013, 19:30:28 ip »
^^WoolichRacingin omalla ohjelmalla saa ja sen saa ladattua ilmaiseksi niitten sivulta. Tänään tullu selviteltyä asiaa ja ostin jo omaan mopoon sen bin filen.
Piuhat ja muut tarvikkeet löytyy tuolta AJ-Bikelta.
Tässä lähiaikoina aletaan kokeilemaan tuosta oman boksin flashäystä/säätöä. :)

Poissa Juha_K

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 3346
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #20 : Heinäkuu 03, 2013, 20:29:03 ip »
Tässä lähiaikoina aletaan kokeilemaan tuosta oman boksin flashäystä/säätöä. :)
Laita päivitystä kun saatte jotain aikaiseksi. Hitto kun omassa mopossa on niin antiikkinen ecu ettei se tue noita ohjelmia. Olisi vaan mukava päästä säätämään kaikkea. :)
K5 1000 & K1 750
Perus ECU flashaus + quickshifterin aktivointi onnistuu K5-L1 1000 ja K6-L5 600/750

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2119
  • Finnish Superbike #69
Vs: Re: ECU flashaus
« Vastaus #21 : Heinäkuu 03, 2013, 20:34:33 ip »
Jaa pystyykö tolle mun k6 kusiaiselle tekeen jo jotain?

Poissa marko_

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 1801
  • R1000 K4 Superbike B #21
Vs: Re: ECU flashaus
« Vastaus #22 : Heinäkuu 03, 2013, 20:59:06 ip »
^^Kyllä sille pystyy:
Suzuki GSX-R 600 2006-2007
IAP Fuel Maps
TPS Fuel Maps
Ignition Maps
Secondary Throttle Plate (STP) Opening Maps
Ram Air Maps
Adjust RPM Limiters
Adjust Fan Temperature
Disable Top Speed Limiter
Disable Stock O2 Sensor
ECU Mode

http://www.woolichracing.com/Products.aspx?Manufacturer=Suzuki&Model=GSX-R%20600&Year=2006&#productTable

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2119
  • Finnish Superbike #69
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #23 : Heinäkuu 03, 2013, 21:07:36 ip »
Eli onko toi bini nyt mallikohtanen? Eli jos tota pääsee jollain pajalla ronkkimaan, niin ei tarvitse ostaa kun vain ton binin? vai olenko nyt ihan hakoteillä?

Poissa marko_

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 1801
  • R1000 K4 Superbike B #21
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #24 : Heinäkuu 03, 2013, 21:36:25 ip »
Eli onko toi bini nyt mallikohtanen? Eli jos tota pääsee jollain pajalla ronkkimaan, niin ei tarvitse ostaa kun vain ton binin? vai olenko nyt ihan hakoteillä?
Bini on mallikohtainen.
Jos pajalta löytyy piuhat ja usb-interface niin sillon tarvii ostaa vain bin file.

Ostin tuohon omaan pyörään sen binin. Nyt kokeillaan että toimiiko tuo woolichracingin ohjelma ecueditorille tarkoitetulla usb-interfacella, jos toimii nii silloin homma onnistuu. Mulle jo kerrottiin että toimii mutta sitten kun homma on kokeiltu voidaan olla 100% varmoja.

Samin Autopajalla Vantaalla on nuo binit, piuhat ja usb-interface. Siellä homma onnistuu.
https://plus.google.com/105719810186983418887/about?gl=fi&hl=en

Täältä Vaasasta on vain niin pitkä matka sinne, niin koitetaan saada AJ-Biken kans homma toimimaan täälläkinpäin suomea. :)

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2119
  • Finnish Superbike #69
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #25 : Heinäkuu 03, 2013, 22:55:09 ip »
Eli onko toi bini nyt mallikohtanen? Eli jos tota pääsee jollain pajalla ronkkimaan, niin ei tarvitse ostaa kun vain ton binin? vai olenko nyt ihan hakoteillä?
Bini on mallikohtainen.
Jos pajalta löytyy piuhat ja usb-interface niin sillon tarvii ostaa vain bin file.

Ostin tuohon omaan pyörään sen binin. Nyt kokeillaan että toimiiko tuo woolichracingin ohjelma ecueditorille tarkoitetulla usb-interfacella, jos toimii nii silloin homma onnistuu. Mulle jo kerrottiin että toimii mutta sitten kun homma on kokeiltu voidaan olla 100% varmoja.

Samin Autopajalla Vantaalla on nuo binit, piuhat ja usb-interface. Siellä homma onnistuu.
https://plus.google.com/105719810186983418887/about?gl=fi&hl=en

Täältä Vaasasta on vain niin pitkä matka sinne, niin koitetaan saada AJ-Biken kans homma toimimaan täälläkinpäin suomea. :)

Mistähän sais selville saisko oisko tuossa mahdollista saada shifteri pelaan?

Poissa marko_

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 1801
  • R1000 K4 Superbike B #21
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #26 : Heinäkuu 03, 2013, 23:25:02 ip »
^^Siitäkin oli puhetta.
Sen pitäis olla toteutettavissa mutta vaatii sen että ottaa yhteyttä tonne woolichracingille ja pyytää niitä lisäämään sen shifteri toiminnon sinne boksin ohjelmointiin. Sehän ei sitten ole taas varmaa alkaako ne sitä toteuttamaan mutta mahdollista sen pitäis olla.

Sun kannattaa kysyä asiaa sieltä Samin Autopajalta kun se tekee yhteistyötä woolichracingin kanssa.

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2119
  • Finnish Superbike #69
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #27 : Heinäkuu 03, 2013, 23:30:09 ip »
Kiitoksia. Pitää alkaa selvittelemään jossain vaiheessa. Nyt ei niin akuutti asia.

Yritin jo vähän alkaa selvittelemään tuota systeemiä tuolta ecuhacking sivulta, mutta lievästi ilmaistuna on vielä aika hämärää  2funny

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #28 : Heinäkuu 05, 2013, 11:04:01 ap »
tuolta vaan tilaamaan usb johto http://www.ebay.com/itm/USB-to-TTL-Serial-Cable-FTDI-chipset-6-Way-FTDI-TTL-232R-5V-Cable-/221225852569?pt=UK_Computing_Parallel_Serial_PS_2&hash=item3382169e99 ja tuolta http://fi.farnell.com/jae/m23s05k351/crimp-contact-socket/dp/1815699?Ntt=M23S05K351 3kpl pinnejä jotka liitetään ecuun; punainen johto  "FWE",keltainen "TxD", oranssi "RxD" ja musta akun maahan. ei tartte muita johtoja eikä usb interfacea.

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2119
  • Finnish Superbike #69
Vs: Re: ECU flashaus
« Vastaus #29 : Heinäkuu 05, 2013, 11:24:15 ap »
Eli ton johdon kun virittelee ns. Kiinteästi pyörään niin jollain ohjelmalla pääsee ecun tietoihin käsiksi?