Kirjoittaja Aihe: ECU flashaus  (Luettu 50095 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #30 : Heinäkuu 05, 2013, 11:39:21 ap »
juu woolich racingiin (http://www.woolichracing.com/tuned/WoolichRacingTuned.msi) kun hommaa maksullisen .bin tiedoston 100$ jos ei halua itse alkaa koodamista opettelemaan.

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2118
  • Finnish Superbike #69
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #31 : Heinäkuu 05, 2013, 20:33:49 ip »
No nyt menee jo rautalankaosastolla mutta kysyn nyt tässä kuiten (enkä privalla). Jos nyt muillekkin olisi tiedosta mahdollisesti apua.

Eli Mikä toi bin siis käytännössä on? Voiko tuon kuvitella jotenkin ecun "levykuvana/varmuuskopiona" joka ajetaan ecun muistiin? Ideahan kaiketi on jotain sinnesuuntaan että ohjelmalla sitä biniä voi jotenkin muutella ja sitten se tallennetaan/ylikirjoitetaan ecun muistiin?

onnistuuko oman ecun tietoja jotenkin tallettaa ensin muistiin tai onkia sieltä esim ruiskukartat?

Tollainen hifistely kyllä kiinnostaisi, mutta mulla nyt kone on hyvin säädetty, eli jos nykyisen ruiskukartan sais säilöttyä niin kaiketi ilman penkitystä pystyisi muita juttuja rukkaamaan. (pääasiassa siis shifteriä ja mahdollisesti kiekkarajoitinta jne)

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #32 : Heinäkuu 06, 2013, 10:37:15 ap »
se on ecun levykuva nimenomaan jolla flashataan (ylikirjoitetaan) ecun rom. (read-only memory). -07 ja uudemmista jossa on M32R piiri lukeminen onnistuu suoraan ecun pinneistä vanhemmista jossa on SH7052 piiri pitää lukea piirin nastoista eli joutuu puukottamaan ecun. itsekin miettinyt jotta jos tohtiis nostaa vähä kierrosten rajoitinta esim. 15500 -> 16000 mutta ei siitä taida olla mitään hyötyä kun suurin teho on kumminkin jossain 13500 paikkeilla, jossain hayabusas nostosta on enemmän hyötyä koska siinä kierrokset on paremmin verrannollisia nopeuteen kun tehoa on enemmän kun riittävästi. millä olet nykyisen ecusi säätänyt?

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #33 : Heinäkuu 07, 2013, 09:31:02 ap »
mietin vaan että jos olet säätänyt ruiskusi cov/cos ohjelmointi linjoja käyttäen niin sitten pystyt säilyttämään nykyiset asetuksesi vaikka flashaat uuden romin!

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2118
  • Finnish Superbike #69
Vs: Re: ECU flashaus
« Vastaus #34 : Heinäkuu 07, 2013, 09:35:15 ap »
Edellinen omistaja säädättänyt enkä tiedä miten on tehty.

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #35 : Heinäkuu 07, 2013, 10:08:42 ap »
siihen on muutama mahdollisuus selvittää kuinka on tehty: kysyä edelliseltä omistajalta, tai jos tietää paikan missä on tehty, ajan koska on tehty tai sitten katkaista map select johto eculta.

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #36 : Heinäkuu 15, 2013, 17:45:24 ip »
Tässä lähiaikoina aletaan kokeilemaan tuosta oman boksin flashäystä/säätöä. :)
Laita päivitystä kun saatte jotain aikaiseksi. Hitto kun omassa mopossa on niin antiikkinen ecu ettei se tue noita ohjelmia. Olisi vaan mukava päästä säätämään kaikkea. :)

mikä ecu sulla on? tuolta saa vanhempiinkin bin ja xml tiedostoja: http://motorsport-brix.xobor.de/f50-SUZUKI.html

Poissa Juha_K

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 3334
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #37 : Heinäkuu 15, 2013, 20:13:12 ip »
Tässä lähiaikoina aletaan kokeilemaan tuosta oman boksin flashäystä/säätöä. :)
Laita päivitystä kun saatte jotain aikaiseksi. Hitto kun omassa mopossa on niin antiikkinen ecu ettei se tue noita ohjelmia. Olisi vaan mukava päästä säätämään kaikkea. :)

mikä ecu sulla on? tuolta saa vanhempiinkin bin ja xml tiedostoja: http://motorsport-brix.xobor.de/f50-SUZUKI.html
Ihan vakio K1 750 ECU, en tarkempaa tyyppiä tiedä. Ei ole ollut hirveästi juttua noin vanhojen puukottamisesta.
K5 1000 & K1 750
Perus ECU flashaus + quickshifterin aktivointi onnistuu K5-L1 1000 ja K6-L5 600/750

Poissa Jabe

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 652
  • GSX-R 600 K6
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #38 : Heinäkuu 16, 2013, 21:22:02 ip »
Oliskos jollain tietoa ettö mistä löytyisi 600 K6-7 bin ECU Editoriin?
Vai toimiiko ECU Editorin johto tuossa Woolich Racingin softassa?

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #39 : Heinäkuu 17, 2013, 11:30:19 ap »
toimii, stefanilta sain ainakin xml tiedoston, sillä voi olla myös bin tiedosto, tarvitset molemmat. http://motorsport-brix.xobor.de/t339f50-Suzuki-GSX-R.html xml tiedosto pitää muuttaa tuner pro ohjelmaan sopivaksi.

Poissa marko_

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 1796
  • R1000 K4 Superbike B #21
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #40 : Heinäkuu 18, 2013, 22:15:04 ip »
toimii, stefanilta sain ainakin xml tiedoston, sillä voi olla myös bin tiedosto, tarvitset molemmat. http://motorsport-brix.xobor.de/t339f50-Suzuki-GSX-R.html xml tiedosto pitää muuttaa tuner pro ohjelmaan sopivaksi.

Tuoltako saa ilmaseks nuo binit yms. ?

Poissa teemu5566

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 92
  • teemu5566@gmail.com
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #41 : Heinäkuu 19, 2013, 12:02:19 ip »
toimii, stefanilta sain ainakin xml tiedoston, sillä voi olla myös bin tiedosto, tarvitset molemmat. http://motorsport-brix.xobor.de/t339f50-Suzuki-GSX-R.html xml tiedosto pitää muuttaa tuner pro ohjelmaan sopivaksi.

Tuoltako saa ilmaseks nuo binit yms. ?

rekisteröidy ja kysy stefanilta, täälä sitä tuskin kukaan tietää.

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2118
  • Finnish Superbike #69
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #42 : Syyskuu 15, 2013, 16:56:31 ip »
Mikä tämän boxin tarkoitus on?

http://www.woolichracing.com/LogBox.aspx

Poissa Juha_K

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 3334
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #43 : Syyskuu 15, 2013, 16:59:39 ip »
Mikä tämän boxin tarkoitus on?

http://www.woolichracing.com/LogBox.aspx
Se korvaa usb-interface piuhan ja ton avulla saat esim. autotune jutskan pelaamaan. Toki sen saa myös läppärin kanssa, mutta läppäriä on hieman hankalampi pitää vaikka radalla mukana. :)
K5 1000 & K1 750
Perus ECU flashaus + quickshifterin aktivointi onnistuu K5-L1 1000 ja K6-L5 600/750

Poissa ile90

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 12
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #44 : Syyskuu 16, 2013, 00:24:14 ap »
onko porukka kuullut kilosen k5sen ecun flashista? tossa ois linkki jenkkilöihin http://www.flash-tune.com/?wpsc-product=05-06-gsxr-1000-mail-in-ecu-flashing-servicegeneric-slip-on-exhaust mutta osaako joku kotimaassa?

Poissa Simppa70

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 84
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #45 : Syyskuu 16, 2013, 08:40:28 ap »
onko porukka kuullut kilosen k5sen ecun flashista? tossa ois linkki jenkkilöihin http://www.flash-tune.com/?wpsc-product=05-06-gsxr-1000-mail-in-ecu-flashing-servicegeneric-slip-on-exhaust mutta osaako joku kotimaassa?

Soita Espooseen Samin Autopaja!

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2118
  • Finnish Superbike #69
Vs: Re: ECU flashaus
« Vastaus #46 : Syyskuu 16, 2013, 08:42:52 ap »
Markohan tässä samassa ketjussa aiheesta kirjoitti. Jokohan se säädätetty vai onko talven aikana tarkoitus tehdä? .bin ainaki oli tilattu jo ajat sitten :)

Edit: markolla olikin vanhempaa mallia. Mutta kannattaa soittaa tonne samin pajalle. Pitäs olla osaavin Paja noihin hommiin :)

Poissa Jabe

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 652
  • GSX-R 600 K6
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #47 : Marraskuu 07, 2013, 21:33:40 ip »
Tässä pari päivää noita tietoja pyöritellyt ja etsiskellyt.
Tässä on 1000 K5-6 sekä 600 K6-7 käypä pinnijärjestys ecueditoria yms varten. HUOM! Kuva on 1000 K5-6 pyörästä, nuo flashaukseen liittyvät ovat samoja 600 K6-7:ssa, muissa voi olla jotain eroavaisuuksia.

lähde = http://ecuhacking.activeboard.com/t17007315/pinout-0506-gsx-r1000-ecu/

Ja täältä löytyy ecueditorin piirilevy v1.3, uudelleen ladattuna, se kun oli poistettu tuolta sivustolta.
http://www.megafileupload.com/en/file/466885/ecueditor-v1-3c-alkuper--inen-zip.html

Jos viikonloppuna pääsis koittamaan tuota flashausta, tai lähinnnä ton interfacen toimintaa, jos se toimii, niin voin kirjoitella pienen DIY:n siitä, kerran nuo alkuperäiset tiedot on aikas kiven alla.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 07, 2013, 21:55:59 ip kirjoittanut Jabe »

Poissa Slowrider

  • Ylläpitäjä
  • *****
  • Viestejä: 2118
  • Finnish Superbike #69
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #48 : Marraskuu 07, 2013, 22:26:41 ip »
suurkiitokset jo tässä vaiheessa  O0

Poissa Jabe

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 652
  • GSX-R 600 K6
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #49 : Marraskuu 11, 2013, 22:06:12 ip »
Flashaus onnistuu yllä olevan kytkennän mukaisesti. USB - TTL adapterilla kokeilin.
Tuota ecueditor interfacea en saanut vielä toimimaan täysin, jotain kylmäjuotoksia ilmeisesti ja ainakin yksi poikkinainen johto, sain kuitenkin tuolla interfacella ecusta diagnostiikkaa ulos ja flashaus puoli on ihan suora kytkentä kytkimen kautta.
Pitää uusi piirilevy tehdä, oli aika heikosti kuparia, paksummat linjat että on helpompi juotella koti työkaluilla.
Jos haluaa vain flashata pyörän, niin kaikkein edullisin vaihtoehto on tuo USB - TTL adapteri, siihen tarvii vain toiseen päähän pyörään sopivat liittimet, eipä tuosta diagnostiikka luku mahdollisuudesta taida olla hyötyä kuin vasta dynolla säädettäessä.

Poissa Jabe

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 652
  • GSX-R 600 K6
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #50 : Tammikuu 09, 2014, 16:59:38 ip »
Nyt on oma pyörä flashatty tallissa ja seuraavaksi sitten sinne dynolle säätöön.
Vielä en jaksanut uutta piirilevyä kasata, kun onnistuu se tietojen luku toisella kaapelilla, nyt vain joutuu käyttämään yhtä kaapelia flashaukseen ja toista diagnostiikkaan.
Yksi johto piti vain lisätä eculta ohjelmointi liittimeen, verrattuna alkuperäiseen johtosarjaan ja sen jälkeen pyörä on valmis vastaanottamaan dataa.
Ei se flashaus vaarallista ole, kun sain jo kerran ecun "jumiin" kun irroitin liittimen ennenkuin katkaisin virrat avaimesta, pyörä ei tehnyt sen jälkeen elettäkään enää, mutta johdot uudelleen kiinni ja uusi flashaus ja taas toimii.
Uudemmalla eculla varustetussa pyörässä "koti flashauksestä" saa enemmän etuja, ainakin jos radalla ajaa ja käyttää loggeria mitä esim. woolich myy. Muuten se rajoittuu rajoittimien säätöön ja poistoon, jollei ole omaa dynoa.

Poissa SMR

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 207
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #51 : Tammikuu 10, 2014, 03:29:15 ap »
Tässä lähiaikoina aletaan kokeilemaan tuosta oman boksin flashäystä/säätöä. :)
Laita päivitystä kun saatte jotain aikaiseksi. Hitto kun omassa mopossa on niin antiikkinen ecu ettei se tue noita ohjelmia. Olisi vaan mukava päästä säätämään kaikkea. :)

mikä ecu sulla on? tuolta saa vanhempiinkin bin ja xml tiedostoja: http://motorsport-brix.xobor.de/f50-SUZUKI.html
Ihan vakio K1 750 ECU, en tarkempaa tyyppiä tiedä. Ei ole ollut hirveästi juttua noin vanhojen puukottamisesta.

Kyllä se luultavasti onnistuu jos osaa noiden kanssa pelata. zx12r:n 16-bittisiä(00-03 vuosimalleista) Denson ECUja pystyy ainakin flashaamaan. Kuorimaan tosin joutuu Ecua saadakseen sopivat liitännät rakennettua sille.
ZX12R Ninja B1

Poissa Juha_K

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 3334
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #52 : Tammikuu 22, 2014, 18:26:47 ip »
Tässä lähiaikoina aletaan kokeilemaan tuosta oman boksin flashäystä/säätöä. :)
Laita päivitystä kun saatte jotain aikaiseksi. Hitto kun omassa mopossa on niin antiikkinen ecu ettei se tue noita ohjelmia. Olisi vaan mukava päästä säätämään kaikkea. :)

mikä ecu sulla on? tuolta saa vanhempiinkin bin ja xml tiedostoja: http://motorsport-brix.xobor.de/f50-SUZUKI.html
Ihan vakio K1 750 ECU, en tarkempaa tyyppiä tiedä. Ei ole ollut hirveästi juttua noin vanhojen puukottamisesta.

Kyllä se luultavasti onnistuu jos osaa noiden kanssa pelata. zx12r:n 16-bittisiä(00-03 vuosimalleista) Denson ECUja pystyy ainakin flashaamaan. Kuorimaan tosin joutuu Ecua saadakseen sopivat liitännät rakennettua sille.
Jotain edistystä tälläkin rintamalla, mutta voisi jenkeistä hankkia uudemman sähköt jne. Pääsisi vähän paremmin kikkaileen. :)
Lainaus
Well boys and girls...

2014 is the year we finally hacked into one of the older 16bit GSXR-750 ECUs!!!

After more than 10 years, we've finally managed to successfully dump the contents of a K3 750 ECU (32920-35FD0). But, the news is bittersweet... This particular model uses a mask-rom CPU that cannot be flashed, but that doesn't necessarily apply to all the 16bit GSXR-750 ECUs out there. With at least 12 different models in the 32920-35Fxx series (that I'm aware of), there's bound to be one that's flashable. So the search is on!!!

Next test on the list is Luke111's "notched" 32920-35F40...
K5 1000 & K1 750
Perus ECU flashaus + quickshifterin aktivointi onnistuu K5-L1 1000 ja K6-L5 600/750

Poissa Juha_K

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 3334
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #53 : Helmikuu 25, 2015, 19:40:23 ip »
Sanokaas joku asiasta enemmän perillä oleva miten saan urkittua Woolich bin tiedoston salasanan. :)
Tällaiset ohjeet tuli:
"woolich files is decrypted,so you cannot provide your bin file and made the modification that you want.

Also now your ecu is locked with password change from woolich software,in order to read your file the only solution that exist is to open and read it from the back door.(Or provide me the password,you can sniff it when you re-flash with woolich software)

Find a serial software that logs the serial port when you use the wrt software and just flash your file inside it is an easy task."

Näillä on tarjolla fuel cut disable ominaisuus, joka puuttuu Woolichin tarjonnasta. http://www.ecu-flashing.com/category/suzuki/gsx-r-1000/k7-k8/
K5 1000 & K1 750
Perus ECU flashaus + quickshifterin aktivointi onnistuu K5-L1 1000 ja K6-L5 600/750

Poissa Jabe

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 652
  • GSX-R 600 K6
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #54 : Helmikuu 25, 2015, 20:08:58 ip »
Tuo ohje käskee "kaappaamaan" tiedot kirjoitus hetkellä.
Jos onnistut hakkeroimaan salasanan niin ei kannata jenkki foorumeille sitä päästää, ettei tule lisää salauksia.
E. Laita hakukoneeseen "serial port sniffer" tai "serial port logger", tuollaisen softan tarviit.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 25, 2015, 20:12:57 ip kirjoittanut Jabe »

Poissa Juha_K

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 3334
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #55 : Helmikuu 25, 2015, 20:18:49 ip »
^Kiitos
Täytyy kokeilla miten onnistuu. Samios Motorsportin tyyppi sanoi:"If you decide to sent me your ecu i want to inform you that i lock them 100% in order to secure my work so it will not be possible to change anything inside."
Niin ei oikein onnistu ECU:n lähettäminen niille ja mitään Commanderia en laita kun ECU on nyt säädetty W:lla.
K5 1000 & K1 750
Perus ECU flashaus + quickshifterin aktivointi onnistuu K5-L1 1000 ja K6-L5 600/750

Poissa Jabe

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 652
  • GSX-R 600 K6
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #56 : Helmikuu 25, 2015, 20:25:14 ip »
Muistaakseni Woolichin ohjelma pystyy kiertämään tuon lukituksen mistä Samios puhuu, näin ainakin joskus luki niiden sivuilla.

Poissa Jabe

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 652
  • GSX-R 600 K6
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #57 : Helmikuu 26, 2015, 16:21:45 ip »
Tuota voisi itsekkin koittaa, kun löytyy tuo vara ecu, niin siihen tekisi ohjelmointi johtosarjan että saa pöydällä ajettua ohjelman.
Jos jotakin kiinnostaa niin voin samalla tilata pari muutakin ecu-liitintä Corsa Techinikiltä ja tehdä tuollaisen johtosarjan jonkinlaista korvausta vastaan, mutta laitan ohjetta myös tähän jos itse haluaa tehdä.
Tuosta on muuten sekin hyöty ettei pyörän johtosarjaa tarvitse puukottaa, vaan laittaa suoraan ecuun kiinni ja ohjelmoi, vaatii virtalähteen tai akun.

Poissa snats

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 19
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #58 : Helmikuu 26, 2015, 16:37:55 ip »
tuli tällänen mieleen että onko kukaan kokeillu 600/750 k8-> laittaa gen2 busan ecun sielunelämää?

Poissa Juha_K

  • Foorumin Moderoija
  • *****
  • Viestejä: 3334
Vs: ECU flashaus
« Vastaus #59 : Helmikuu 26, 2015, 17:02:30 ip »
Tuota voisi itsekkin koittaa, kun löytyy tuo vara ecu, niin siihen tekisi ohjelmointi johtosarjan että saa pöydällä ajettua ohjelman.
Jos jotakin kiinnostaa niin voin samalla tilata pari muutakin ecu-liitintä Corsa Techinikiltä ja tehdä tuollaisen johtosarjan jonkinlaista korvausta vastaan, mutta laitan ohjetta myös tähän jos itse haluaa tehdä.
Tuosta on muuten sekin hyöty ettei pyörän johtosarjaa tarvitse puukottaa, vaan laittaa suoraan ecuun kiinni ja ohjelmoi, vaatii virtalähteen tai akun.
Mulla on ylimääräinen K7-K8 1000 johtosarja. Pitäisköhän siitä tehdä ns bench harness. Tietenkin olisi kätevämpi, jos saisi adapterin, joka menee mopon johtosarjan ja ecun väliin. Sitten voisi helposti lainata LogBoxia ja laajakaistalambdaa toiselle. :)

Edit. Jos Corsalta saa suuttimen ja puolan liittimiä niin voisin ottaa samalla, mikäli tilaat osia.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 26, 2015, 17:06:00 ip kirjoittanut Juha_K »
K5 1000 & K1 750
Perus ECU flashaus + quickshifterin aktivointi onnistuu K5-L1 1000 ja K6-L5 600/750